CNA Undercover


“CNA va sesiza Poliţia cu privire la 42 de site-uri care DIFUZEAZĂ ILEGAL SERIALE ŞI FILME” sau “ProTV  vrea să dea jos toate site-urile de filme şi seriale online” sunt titluri care vi se vor părea foarte cunoscute, pentru că circulă pe internet timp de o săptămână. Chiar au luat naştere pagini publice de Facebook în semn de protest a ceea ce se întâmplă.

Povestea începe în felul următor. ProTV a făcut sesizare la CNA cum că există site-uri online care difuzează illegal filme şi seriale, “fără a deţine drepturi pentru conţinutul difuzat şi fără să fi notificat Consiliul, aşa cum prevede Decizia CNA nr. 320 din 2012.”, ne precizează Gândul.

Articolul 41 din această Decizie prevede că, până la data de 3 septembrie 2012, toţi furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere din România aveau obligaţia să completeze şi să transmită la CNA cererea de notificare.

„CNA este un organism plătit din bani publici, fără abilităţi în domeniul reglementării internetului, şi nu ar trebui să sesizeze Poliţia privind închiderea unor site-uri”, a declarat, ieri, Mihai Bătrîneanu, preşedintele ANISP (asociaţie care reprezintă furnizorii de internet), într-o conferinţă.

CNA a recunoscut, recent, că ale sale competenţe în privinţa mediului online sunt limitate. „Suntem în domeniul drepturilor de autor şi nu în materia Legii audiovizualului, de aceea noi nu am putut lua niciun fel de măsuri, nu avem competenţe”, a declarat pentru „Adevărul” Ioan Onisei, preşedintele CNA.

Pe site-ul http://www.cna.ro/ scrie clar, în prima pagină “Consiliul Naţional al Audiovizualului”.CNA-ul a luat naştere întocmai pentru a aplica sancţiuni în cadrul audiovizualului, adică în televiziune, atunci când este cazul. CNA-ul veghează televiziunea română şi aici i se opreşte raza de intervenţie, punct.

Cum este posibil ca un organism precum CNA să afirme că se ocupă cu altceva, decât chiar însuşi numele acestei organizaţii îl spune? Adică, tot ce trebuie să facă este să se ocupe cu educarea televiziunii, să aplice legi când este cazul. Cum adică “Suntem în domeniul drepturilor de autor şi nu în materia Legii audiovizualului” ? Pentru asta au luat şi naştere de la bun început !!!!! Au încercat să se scoată din situaţia penibilă în care nu trebuiau să intre de la bun început, datorată lăcomiei ProTV-ului .

Înţeleg că ai o platform legală, cât de legală nu ştie nimeni (în legătură cu voyo.ro), însă cum să te cobori în halul ăsta de jos încât să apelezi la doamna educatoare, pentru că la liceu ţi-a dat profesorul nota 3 pentru proasta calitate a proiectului prezentat? Mentalitate de grădiniţă într-un mediu în care nu avea ce să facă “doamna educatoare”. Televiziunile nişte copilaşi care fac “boacăne” : ))))) şi, când întrec măsura, sunt pedepsiţi. Înţeleg că nu-ţi convine concurenţa, că e mare şi cu mult mai calitativă, dar chiar aşa nu îţi ajung celelalte câştiguri? Schimbă ceva atunci, încearcă să oferi publicului ceva calitativ, nu INCULTURĂ !!!

MediaPRO e destul de măricică şi are şi un renume, pe care şi l-a cam şterfelit o dată cu scandalul “Pâra”. Nu-i doresc decât success în continuare, minus o parte din audienţă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s