Gigi Becali renunţă la orgoliu pentru putere


Umblă vorba în popor cum că ‘Nea Gigi, acel Gigi care îşi laudă şi desfiinţează totodată jucătorii de la Steaua, este  un PNL-ist cu acte în regulă. Nimic neobişnuit până acum. Nu este prima dată când o persoană publică încearcă să demonstreze  că are stofă „dă” parlamentar.

Intrarea lui Gigi Becali în PNL a fost un pas interesant. El a declarat în presă cum că mereu a fost interesat de partea dreaptă a politicii. De altfel, el este preşedintele PNG-ului (Partidul Noua Generaţie) încă din anul 2004, fiind un partid de dreapta. PNL-ul (Partidul Naţional Liberal), prin doctrina lui, este un partid de dreapta, însă, prin alianţa PSD (partid de stânga) a devenit la rândul său un partid de stânga.  Teoretic, PNG şi PNL sunt partide de dreapta, dar practic nu au nicio legătură.

„Aş vrea să fiu deputat că e mai uşor”., singurul partid de dreapta pe care îl văd acum este PNL-ul, are oameni care îmi plac.”  a declarat Becali pentru România TV. Din cele două citate,  ideile care reies ar fi că ‘Nea Gigi vede, prin intermediul PNL-ului, o nouă uşiţă pentru a câştiga bani, o popularitate mai mare, o putere  mai mare şi muncă puţină, toate asigurate de prietenaşii PNL pe care îi simpatizează. Sau poate că este doar o scuză pentru a şterge din ruşinea eşecului cu PNG, unde nu a realizat prea multe. Se mulţumeşte şi cu un „rol” mic, acolo, în Parlament, susţinându-i pe adevăraţii PNL-işti.

În anul 2012 s-a ajuns, în politică, să se mizeze pe popularitate. La acest capitol stă bine Dan Diaconescu. El a câştigat, într-un interval de timp relativ scurt, mulţi cetăţeni de partea lui; a ştiut să atingă  corzile sensibile ale populaţiei şi le-a câştigat încrederea. D.D. este un om destul de popular, aşa că PNL-iştii s-au gândit la un om la fel de urmărit  de popor, care să şi aspire la o funcţie în Parlament. Şi cum ‘Nea Gigi îşi dorea aşa mult intrarea într-un partid de dreapta, dorinţa i se împlini.

Faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a ajuns să recurgă la acest gest, de a-l „recruta” pe Gigi Becali în echipa sa, nu ne duce cu gândul decât la marea dorinţă a sa de a-l „detrona” pe Băse cu orice preţ, fără să ţină cont  de oamenii cu care se aliază. Nu contează gradul de penibilitate atins, puterea să fie mare !!!

Anunțuri

2 răspunsuri la „Gigi Becali renunţă la orgoliu pentru putere

  1. Becali este deja europarlamentar 😀 iar problema puterii nu cred că se pune la el (vorba aia, a prins hoții care i-au furat mașina mai repede decât Poliția română, și le-a mai și ținut o lecție: „să nu vă mai prind că furați vreodată de la machidoni!”)

    cred că e mult mai simplu, un Becali deputat nu ar mai putea fi arestat tam-nesam de câte un DNA din cauza vreunei valize

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s