Vizibilul invizibil


Politica este ştiinţa şi practica de guvernare a unui stat, în care mai multe grupuri de oameni (partide) se luptă pentru supremaţie, având la baza întemeierii fiecărui partid câte o ideologie, o machetă pe baza căreia se lasă îndrumaţi în emisfera socio-politică. N-ar mai fi politică dacă nu ar mai fi, minim, două grupuri de oameni care să lupte unul împotriva altuia, aducând, care mai de care, diverse argumente cum că ideologia pe baza căreia activează grupul advers este una complet greşită, iar ei, da, ei, acei ” EI” care promit schimbarea în bine a populaţiei, sunt alegerea cea mai potrivită (conform ideologiei lor).

Politica îmi lasă un gust amar, este asemenea unui coşmar (am făcut şi rimă). A început să mă jeneze grav auditiv acel text, parcă desprins din vremea lu’ Ceaşcă, ” Votul tău contează !”, apoi un număr mare de oameni care îţi bagă pe gât tâmpenia asta, în cazul în care nu ai digerat-o cum trebuie. Dar ce contează, până la urmă ? În niciun caz votul sau părerea noastră, pentru că orice am face nu avem cum să oprim un tren care se învârte-n cerc.

Suntem mici pioni ai unei table de şah. Ceea ce este foarte trist  este faptul că nu vedem VIZIBILUL, pe care EI îl fac INVIZIBIL.   Suntem doar nişte pioni, nu suntem jucători. Noi stăm şi privim cum se desfăşoară toată acţiunea, fără să avem vreo putere de a schimba ceva. EI ne lasă impresia că putem schimba ceva în jocul lor, ne fac să credem cum că jocul este şi al nostru, doar pentru faptul că ne dau nişte sarcini să le îndeplinim, asemeni unor piese de şah. Suntem elemente esenţiale până la urmă, căci fără noi nu ar mai exista niciun joc.

Aceşti EI ne hrănesc cu vise, promisiuni deşarte şi prin treaba asta cu votul vor să ne câştige încrederea, lucru care depinde în funcţie de credibilitatea partidului în care se află, dar mai ales în funcţie de credibilitatea lor ca oameni, că deh, tre’ să ai carismă ca om ca să-ţi atragi simpatizanţi. Pentru politicieni, o campanie electorală este şi ca un joc la loto ( şahul se aplică în permanenţă). Tragi şi câştigi ! asta în cazul cel mai bun, dacă nu, atunci fac (ei) tot posibilul să câştige, prin moduri mai „neortodoxe” – este un clişeu banal, absurd, de cele mai multe ori folosit aiurea, de către acei jurnalişti care se cred  inovatori,însă eu l-am folosit într-un mod sarcastic şi, pentru că, în politică, am auzit de nenumărate ori „expresia” asta nemaipomenită. Okkkkkkkkkkk……..Let’s move on.

Înţeleg că suntem cu toţii diferiţi şi că avem puncte de vedere diferite şi că în permanenţă căutăm oameni cu care să avem în comun mai mulţi factori esenţiali comunicării, cum ar fi cultura sau moravurile. Aşa cum conştientizez variaţia de interese sociale, aşa conştientizez şi variaţia asta de partide. Fiecare îşi promovează ideologiile. Problema se pune în felul următor, în loc să aducă un bine societăţii (variaţia asta de partide), ideologii în stânga şi în dreapta, asta ca să mulţumească tot poporul, nu face decât mai mult rău, pentru că partidele fac competiţie în d-ale furtului, o mică ţiganiadă (nu fac referire în niciun caz la opera literară), unde fiecare caută să fure mai mult decât adversarul. Şi astfel se creează haos.

Ce mă dezgustă complet sunt favoritismele pe partidele politice. Sunt oameni care sunt eliberaţi din funcţiile lor şi sunt înlocuiţi de alţii pentru faptul că şefu’ ăl’ mare e în nu ştiu ce partid, iar ei nu se află în aceeaşi oală cu bossu’. Poate că sunt înlocuiţi de alţii mai buni ca ei, dar de cele mai multe ori sunt înlocuiţi de incompetenţi, de oameni fără scrupule, pentru că nu poţi fi numit un om bun, corect, cu scrupule, din moment ce ştii că te aflii într-o funcţie pe meritul partidului în care te aflii şi că din cauza ta, un om care avea vechime şi experienţă (logic) a fost concediat.

Zi de zi constat că trăiesc într-o ţară care se dă interesată de viitorul populaţiei, deşi este total indiferentă. Fiecare îşi urmează cursul vieţii aşa cum i se dă sau şi-l creează. Welcome to the jungle !, că bine cântau Guns’n’Roses. Nu mi se pare nimic normal în ţara asta. Mi-e greu să iau în serios multe lucruri şi prefer să ignor sau să râd pe seama lor, lucru pe care vi-l recomand cu căldură.

Stay tunned !!! Vă pregătesc o povestioară interesantă !

Anunțuri

2 răspunsuri la „Vizibilul invizibil

  1. în mare cam așa e, un vot nu schimbă multe, cu o floare nu se face primăvară 😀 dar asta nu înseamnă că trebuie să stai degeaba, pe tușă, așteptând să se schimbe ceva 🙂 uită-te la campania lui nicușor dan (a fost susținut de foarte multe persoane neimplicate politic, de la dan perjovschi la tudor chirilă) sau la campania salvați roșia montana 😀 politica nu înseamnă numai conflict, înseamnă și proiecte, planuri, felul în care acționezi pentru a influența decizia

    • Politica în Romania este o mizerie. De când mă ştiu am văzut oameni care doar latră şi cam atât. Toţi ştim să criticăm, toţi ştim să ne folosim gura chiar şi atunci când nu este cazul, iar în politică doar asta se practică. Subliniez, politica din România, a nu se înţelege politica din alte ţări.:d

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s