Visele deja-vu aparţin universurilor paralele


Cu toţii am avut la un moment dat, în viaţa de zi cu zi, un deja-vu. Am fost protagoniştii unor evenimente despre care ne aminteam exact cum s-au desfăşurat, în ce circumstanţe, cu cine, când, unde sau de ce. Veşnica întrebare după un deja-vu :„Cum este posibil să visez cu ceva timp înainte o întâmplare al cărei protagonist sunt şi totul să se deruleze în viaţa reală exact cum am visat ? ”. Mulţi experţi au susţinut diverse teorii: cum că creierul nostru reţine imagini din viaţă (de exemplu mersul la şcoală, unde vedem zilnic aceleaşi feţe, aceleaşi încăperi, aproximativ aceleaşi evenimente) şi noi visăm practic o zi normală din viaţa noastră, cu persoane pe care le cunoaştem, locaţii frecventate, lucruri ce fac parte din rutină.

Sunt de acord parţial cu ceea ce au susţinut savanţii mult timp, însă cum explică ei acele vise în care acţiunea se desfăşoară cu persoane necunoscute, în locaţii nemaifrecventate ? Sunt de părere că explicaţia este existenţa unor universuri paralele, susţinută de Einstein, prin Teoria Corzilor (Strings Theory). Cea mai plauzibilă explicaţie pentru visele deja-vu este existenţa într-un univers paralel a unui alt „EU”, care trăieşte perfect normal, univers în care evenimentele sunt aceleaşi cu cele care ni se întâmplă nouă în timpul real şi nu ipotetic. Cred că există o diferenţă de timp între universuri şi, din acest motiv, se întâmplă să visăm evenimente din viaţă care nu ni se întâmplă decât abia după o perioadă.

Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit pentru prima dată existenţa unor Universuri paralele, sub forma unor bule cosmice, care se ciocnesc în timp şi spaţiu. Cercetările acestui multiunivers sunt efectuate de către fizicieni de la universităţi din Marea Britanie.Teoria care invocă aceste bule ale Universului este o teorie numită oficial „inflaţia eternă”, conform căreia asemenea Universuri se ciocnesc între ele tot timpul.

Einstein şi-a petrecut ultimii 30 de ani din viaţă încercând să creeze o teorie care să explice cele patru forţe fundamentale ce guvernează Universul: gravitaţia, forţa electromagnetică şi cele două forţe nucleare (tare şi slabă). Această teorie a marii unificări ar fi trebuit să înglobeze teoria relativităţii generalizate (TRG), care explică gravitaţia, mecanica cuantică şi celelalte două forţe. O dată găsită, această teorie ar fi trebuit să explice, în mod consistent, toate fenomenele din Univers. Din păcate, Einstein a eşuat, iar mulţi fizicieni s-au grăbit să afirme că ceea ce Creatorul a despărţit, nici un om nu poate uni la loc.

Relativitatea generalizată a lui Einstein introduce timpul ca o a patra dimensiune, iar în noul context gravitaţia nu reprezintă decât o curbare, o deformare a spaţio-timpului patru-dimensional. În 1921, T. Kaluza adăuga o a cincea dimensiune spaţială şi explica lumina (deci forţa electromagnetică) ca o deformare, o vibraţie, ce se propagă prin hiperspaţiul cu cinci dimensiuni.

Revenind la Teoria Superstringurilor sau Teoria Corzilor a savantului care susţine existenţa universurilor paralele,în această teorie, corzile aflate sub excitaţie sunt alcătuite din particule elementare. Corzile trebuie să fie întinse sub tensiune, pentru a deveni excitate, dar aceste corzi nu sunt prinse de un suport, ele plutesc în spaţiu-timp. Dacă teoria corzilor este o teorie a gravităţii cuantice, atunci mărimea medie a unei coarde trebuie să fie aproximativ egală cu lungimea Planck, care este de aproximativ 10-33 cm. Corzile pot fi închise (sunt ca o bucată de sfoară sub formă de cerc) sau deschise (ca o bucată de sfoară), cele deschise se pot închide, şi devin închise. Aceste corzi interacţionează unele cu altele în spaţiu şi timp, rezultând particule elementare.

Teoria Superstring poate explica toate cele patru forţe fundamentale şi priveşte particulele elementare ca pe nişte vibraţii ale unor corzi microscopice, denumite stringuri. Conform acestei teorii, Universul are 10 dimensiuni: 9 dimensiuni spaţiale + timpul. Dintre dimensiunile spaţiale, primele 3 sunt accesibile simţurilor noastre, pe când ultimele 6 dimensiuni spaţiale sunt extrem de mici.

Concluzia teoriei lui Einstein ar fi că drumul spre marea unificare s-ar putea să treacă prin hiperspaţiu, de unde reiese existenţa universurilor paralele.

Teoriile lui Einstein şi noile descoperiri ale ştiinţei din ziua de azi îmi întăresc convingerile privitoare la relaţia strânsă a viselor deja-vu cu universurile paralele.

Sursa : http://www.esoterism.ro

Anunțuri

2 răspunsuri la „Visele deja-vu aparţin universurilor paralele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s